چاپ کاتالوگ
چاپ کاتالوگ شامل چاپ کاتالوگ های تک برگی یا کاتالوگهای حجیم میشود با تعداد فرم بالا و صحافیهای مختلف که شامل چاپ کاتالوگ با صحافی چسب گرم (شومیز) چاپ کاتالوگ با صحافی منگه ،چاپ کاتالوگ با منگنه لوپ ،چاپ کاتالوگ با صحافی چسب گرم و ته دوخت که برای کاتالوگهای با قطع بیاضی (برای اطلاعات بیشتر در مورد قطع کتاب کاتالوگ و … به لینک موجود مراجعه کنید ) از این نوع صحافی بیشتر استفاده می شود.
نکات مهم درهنگام طراحی و چاپ کاتالوگ:
چاپ کاتالوگ بطور معمول با ماشن چاپ دوورقی چاپ مشوند که بر روی کاغذ گسترده ۶۰*۴۵ سانتیمتر مربع و یا ۷۰*۵۰ سانتیمتر مربع عملیات چاپ انجام می پذیرد با توجه به قطع کار ابتدا فرم بندی و سپس وارد مرحله لیتوگرافی و … می شود .
در مرحله طراحی کاتالوگ همیشه باید به مراحل بعدی در فرآیند چاپ و پس از چاپ آن توجه و محدودیتها را نیز در نظر گرفت همیشه باید به مرحله صحافی و برش کار چاپی توجه کرد که طرح و فونتها در هنگام برش از بین نرود و اضافه رنگ را هم لحاظ کرد بعضی از طراحان دچار این اشتباه رایج می شوند که اندازه سند چاپی را کالا اندازه کاغذ در نظر میگیرند و اضافه رنگ را هم بعدا به اضافه می کنند که در نهایت سند چاپی بزرگتر از سایز کاغذ چاپی می شود که این امر در هنگام خروجی کار باعث ی شود که دوباره یک مرحله بازطراحی به کار چاپی اضافه شود که هم مستلزم صرف زمان و هم هزینه بیشتر خواهد بود و در نهایت امر هم باید ابعاد و اندازه را تغییر داد.
ما در ابتدا شروع طراحی تمام موارد ذکر شده را د نظر و بعد مرحله طراحی را شروع میکنیم .
برای چاپ کاتالوگ بهتر است همیشه گرماژ صفحات داخلی ۱۳۵ گرم به بالا در نظر گرفته شود و نوع کاغذ گلاسه هم گلاسه براق باشد کاغذ جلد بهتر است گلاسه ۲۰۰ گرمی به بالا در نظر گرفته شود و آن هم گلاسه براق باشد دلیل استفاده از کاغذ گلاسه براق چاپ پذیری بهتر و شارپ بودن بهتر رنگها در چاپ افست خواهد بود مگر اینکه کاتالوگ جوری باشد که مطالب خواندنی زیادی داشته باشد که در آن صورت برای جلوگیری از انعکاس نور به چشم و خستگی چشم بهتر است کاتاوگ بر روی کاغذ گلاسه مات چاپ شود.
برای طراحی کاتالوگ محصولات چنانچه تنوع محصولات و چدمان آن در یک صفحه تعداد زیادی بود و رنگ بندی محصول هم در فروش آن تاثیر گذار بود بهتر است بک راند کاتالوگ تا حد امکان پس زمینه سفید داشته باشد که رنگهای زمینه در هنگام چاپ بر روی رنگ محصول تاثیر نگذارد.
چاپ کاتالوگ حرفه ای و ایده آل با ساختار گرافیکی مناسب بدیهی است نقش بسزایی در بازار هدف دارد.
پیشنهاد میکنیم قبل از طراحی حتما از تجربه کارشناسان خبره استفاده نمایید.
برای چاپ کاتالوگ می توان از کاغذ گلاسه ۹۰ گرمی تا ۳۰۰ گرمی با توجه به نیاز استفاده نمود .
از کاغذ تحریر نیز می توان در تولید کاتالوگ استفاده کرد .
بهترین حالت برای چاپ کاتالوگ کاغذ ۲۵۰ گرمی برای جلد و ۱۷۰ گرمی گلاسه برای داخل کاتالوگ است .
برای چاپ کاتالوگ عموما از انواع کاغذهای گلاسه (مات – براق ) استفاده می کنند که با توجه به تعداد صفحات از گرماژ مختلف برای جلد و صفحات استفاده می شود . برای چاپ کاتالوگ با ویژگی های خاص علاوه بر کاغذ گلاسه از کاغذهای کتان ، تحریر و کالک نیز استفاده میشود
جدول گرماژ کاغذ :
- gr 45
- gr 55
- gr 70
- gr 80
- gr 90
- gr 100
- gr 110
- gr 120
- gr 135
- gr 150
- gr 170
- gr 200
- gr 220
- gr 250
- gr 300
چاپ کاتالوگ در قطع سلطانی(تیموری):
اندازهای از قطع کتاب است که در اواخر عصر مغولان و اوایل عهد تیموریان برای کتابهای خطی در ایران رواج یافت که به این جهت آن را قطع تیموری نیز میگویند. طول و عرض تقریبی آن ۴۰×۳۰ سانتیمتر است برای چاپ کاتالوگ هم می توان از آن استفاده کرد .
چاپ کاتالوگ درقطع رحلی:
این قطع را به این جهت رحلی میگویند که هنگام خواندن کتاب قطع رحلی، آن را بر روی چهارپایه چوبی – یعنی رحل – قرار میدادهاند. قطع مزبور دارای اندازههای تقریبی زیر است:
* رحلی کوچک: طول ۴۲، عرض ۲۷ سانتیمتر.
* رحلی متوسط: طول ۵۰، عرض ۳۰ سانتیمتر.
* رحلی بزرگ: طول ۶۰، عرض ۳۰ سانتیمتر. عموماً نسخههای کتابهایی چون قرآن مجید، مثنوی مولوی، شاهنامه فردوسی که در مجالس و محافل قرائت و خوانده میشده ، با این قطع بوده است.
چاپ کاتالوگ در قطع رقعی:
اندازه قطعی است به طول و عرض تقریبی ۱۹×۱۰ سانتیمتر.
چاپ کاتالوگ در قطع وزیری:
این قطع در گذشته دارای سه اندازه کوچک (به طول و عرض تقریبی ۲۱×۱۵)، (متوسط ۲۴×۱۶) و (بزرگ ۳۰×۲۰) بوده است.
چاپ کاتالوگ در قطع خشتی:
از کهنترین قطعهای نسخههای خطی است به طول و عرض همسان و برابر.
چاپ کاتالوگ در قطع بیاضی:
نسخهایی است که از جانب طول آن باز و بست میشده و شیرازهبندی آن از طرف عرض اوراق بوده که در میان نسخهنویسان و کتابسازان به بیاض شهرت داشته است، قطع بیاضی منسوب است و مخصوص به بیاضها که بیشتر کتب ادعیه، زیارات و مجموعههای ادبی (که به غرض اشخاص فراهم میآمده) به هیأت مذکور صحافی و جلد میشده است.
چاپ کاتالوگ در قطع بغلی:
این قطع که معادل قطع جیبی بزرگ در روزگار ماست. دارای طول و عرض تقریبی ۷×۵ سانتیمتر بوده است.
چاپ کاتالوگ در قطع جانمازی:
با اندازه تقریبی طول ۱۲ و عرض۷٫
چاپ کاتالوگ در قطع حمایلی:
قطعی بوده است به طول و عرض ۱۲×۶ سانتیمتر. وجه تسمیه این قطع به حمایلی، این است که نسخههایی را که در قطع مزبور بوده است به صورت حمایل روی لباس زیرین میآویختهاند.
در بالا اشاراتی به نوع قطع و اندازه کاتالوگ شده شما می توانید نوع و اندازه کاتالوگ را با توجه به اینکه A4 , a5 و …. اعلام نمایید یا از سایزهای بالا استفاده کنید .
انواع روکش :
- ورنی (افست)
- سلفون مات و براق
- سلفون طرح دار
- یووی (UV) براق و مات
- یو وی موضعی ساده
- یو وی موضعی شنی
- یو وی موضعی اکلیلی